Regisseur

Onno is de vaste regisseur van Kees Torn. Alle negen programma’s was hij verantwoordelijk voor. Ook deed hij de eerste twee programma’s van Klaas van der Eerden. En ‘Reken maar nergens op’ van Jan Beuving & Daan van Eijk.

De laatste tijd heeft hij de regie weer opgepakt met de voorstelling ‘Tijd voor een trio’ van NIET SCHIETEN met Esmé van Kampen.


Fake-spreker

Onno is als spreker divers inzetbaar. In overleg met de opdrachtgever speelt Onno een nieuwe medewerker, een buurtbewoner of bijvoorbeeld een directeur van een adviesbureau. De persoon die hij speelt is volkomen geloofwaardig en zet het publiek volledig op het verkeerde been. Daarbij spreekt hij in de meeste gevallen met een spraakgebrek waardoor de toeschouwers met schaamte de eerste minuten aanschouwen. Al snel volgt een bevrijdende lach en die lach is de hoofdmoot van zijn speech. Onno kan met veel verschillende onderwerpen uit de voeten en maakt zijn lezing (gedeeltelijk) op maat.

referenties:

Optreden :7 juni 2019 Openbaar Ministerie, Josien van Aken.

“Onno werd aangekondigd als accountmanager van een bureau dat ons medewerkerstevredenheidsonderzoek had uitgevoerd en de resultaten kwam presenteren. Sommigen wilden al wegzakken in hun stoel en bij de aanblik van een hele zenuwachtige, zwetende en stotterende man kregen zij plaatsvervangende schaamte. Steeds meer aanwezigen keken elkaar aan met een vragende blik; gaat het wel goed met die man, straks krijgt hij een hartaanval. Die zorgen maakten snel plaats voor opgelucht lachen toen bleek dat dit allemaal onderdeel was van een fakespeech. Met een fakespeech vraag je op een hilarische manier aandacht voor je onderwerp en worden de associaties met dat onderwerp vanaf dat moment misschien wel positiever. In ieder geval denkt men er dan met een lach aan terug, een aanrader!”

Optreden : 14 juni 2019 Arie van der Ende, Excelsior Maassluis.

“Op het jaarlijkse rood wit blauwe mannendiner van voetbalverenigingExcelsior Maassluis, uitkomend in de tweede divisie van het zaterdag amateurvoetbal, was Onno onze mystery guest. Aangekondigd als een vertegenwoordiger van een projectontwikkelaar, die de aanwezigen zou gaan informeren over de plannen m.b.t. een nieuw complex voor de vereniging.  In de eerste 8 minuten was de verbazing van de aanwezigen groot. Steker nog: er was plaatsvervangende schaamte en medelijden met de spreker die stotterend en met weinig ambitie/pretenties de presentatie verzorgde. Totdat duidelijk werd dat de spreker helemaal niet kwam om de plannen duidelijk te maken, maar de zaal bewust in verwarring had gebracht. Wat daarna volgde was een bijzonder humoristische, hilarische kijk op de maatschappij met schitterende grappen, woordspelingen en mimiek. Een fraai staaltje entertainment.”

Optreden  :  14 september 2019, Paul Wijtman, WVH Gevelprojecten.

”Maxime Verhagen ex vice-premier en huidig directeur Bouwend Nederland, zou ons jubileumfeest officieel komen openen. Echter bij verzuim nam zijn directe collega deze taak over, maar de verwachtingen en spanning waren hier niet minder om! Stotterend, zwetend en heel ongemakkelijk nam hij plaats achter de desk en vijf minuten van plaatsvervangende schaamte om niet als eerste in de lach te schieten waren het gevolg. Totdat er één iemand het niet meer houdt, hilarisch!!!”


Stemacteur

Hier een korte demo:

Onno heeft in verscheidende reclamespots ingesproken. Onder andere : voor Nutsspaarbank, Fleuril, Gamma, Fiat, Postbank, Peugeot, Lucky Ten, PTT, VSB, Danone en Crocky.